Vesti

Za još jedno ne poverovati je uvođenje nove mere ministarstva poljoprivrede koja hoće da do kraja uništi ono što već godinama rade. Da li je moguće da nema kraja u njihovom neznanju i bahatosti!? Od kada se to bavljenje poljoprivredom može svrstati u profesionalno ili neprofesionalno!? Zar se proizvodnja hrane tako može shvatiti? Profesija je nešto za šta se neko od nas školovao, a poljoprivreda je ipak izbor i odluka kako će ko od nas da živi. Da je tako reći će svaki pravi seljak koji će u svoju štalu i obor ući da nahrani stoku pre nego što on jede, čak možda i pre nego što se umije. Nahraniće stoku pre nego što ode na posao, pre nego što poljubi svoje dete koje se budi za školu .Pa zar to nije i krajnje profesionalno. Poštujemo školovane poljoprivrednike, ali koliko je njih ostalo da se bavi poljoprivredom i ko je istu tu poljoprivredu izneo na svojim leđima!? Pa zar je sada normalno i pošteno da im kažemo vi niste profesionalci vi to radite iz hobija a ne iz puke potrebe za preživljavanjem!?

Koliko građana Srbije je prinuđeno da radi i to za platu od 35.000,00 (minimalac), a da pre ili posle posla uđe u svoje njive ili štale da bi zaradili još koji dinar i othranili porodice, školovali decu, otplatili kredite…

A zašto? Zato što u zemlji gde vlada blagostanje od plate od 35.000,00 ne može da se živi, pa ni od dve plate. A da li u Srbiji može da se živi od proizvodnje mleka, mesa, voća, povrća? Ne može naravno.

Može od kriminala, uzgajanja marihuane, kršenja zakona….ali to ne radi pošten seljak oni ipak biraju da rade časno pa makar i dva posla.

Pa ministre zar mislite da mi biramo da radimo dva, tri posla ili nas vi svojom politikom,neznanjem i nebrigom terate na to? Od onih seljaka koji su othranili sve nas Vi pravite hobiste.

Da li je to titula ili šta već?

Svaki poljoprivrednik koji proizvodi hranu na svojim njivama i u štalama je profesionalac i to najpošteniji profesionalac. Nije on dobio doktorat, iako ga je zaslužio, pa da mu ga sada možete oduzeti! Nije on posadio jagodu, malinu, paradajz u saksiju pa to jede na svojoj terasi dok odmara.Nije pripeo kravu u parku pa kome god treba mleka siđe iz svog stana i pomuze istu.

Oduvek su nas učili da je posao nešto što donosi dobit da prehraniš svoju porodicu, a hobi je razonoda i uživanje. Zar mislite ministre da je uživanje peći se na suncu na 40 stepeni i gledati u nebo, a moliti se da padne kiša jer sve izgore, a da pritom ne padne grad jer znamo da naša država nije obezbedila protivgradne rakete, i da taj grad može naš trud uništiti za par minuta. Zar mislite da je hobi ako seljak zna da mora nahraniti svoje krave, a zna da je svakim danom u minusu jer je cena mleka 35,00!?

Pa ministre skup nam je to hobi!

Možda će te reći pa ko nas  tera da se bavimo poljoprivredom.

Terate nas Vi.

Terate nas jer ne možemo da živimo od plate pa moramo da imamo dodatni posao da bi preživeli u zemlji  gde je ekonomija tigar i jede svoje građane.

Terate nas jer znamo da sve što proizvedemo sami je zdravije i bolje nego što kupimo, a vi ste uvezli.

Terate nas jer za razliku od vas mi volimo svoju zemlju, pa našom proizvodnjom direktno utičemo na BDP i pomažemo svoju zemlju, a ne strance.

Terate nas jer smo svesni i savesni pa vidimo šta su vama krajnje namere, a to je da uništite selo,oterate ljude sa svoje zemlje, i tu istu prodate za kojekakve rudnike koji će nas potrovati.

Uverili smo se do sada da biti ministar ne mora da znači ni da ste profesionalni ni stručni, ali hajde se Vi bavite bilo kojim vidom poljoprivredne proizvodnje pa ćete videti koliko Vam treba znanja,rada i odricanja. Ako država nema para da isplati sve zaostale subvencije izađite i javno to recite, dosta nam je Vaših malverzacija. Sitno je to za šta se vi hvatate da neko uzima pare za njive koje ne obrađuje pa Vas ovom prilikom pitamo da li ste rešili sve afere oko podsticaja za mlade i mnogo drugih.

E neće moći ministre. Možda nismo svi profesionalci u poljoprivredi, ali smo profesionalci da nanjušimo Vaše podle namere.

Napad huligana na Aidu Ćorović predstavlja napad na svaku slobodoumnu osobu koja je spremna da javno iznese svoje mišljenje u borbi za pravdu. Oni koji kreiraju govor mržnje i veličaju zločine junački su poturili dete da napadne Aidu.

Napad na Aidu u Beogradu, kao i pevanje pesama koje pozivaju na zločin u Priboju, su posledica ne ignorisanja, već direktne podrške ove vlasti onima koji mesecima čuvaju mural Ratka Mladica i terorišu građane kontrolišući jedan deo Beograda.

Umesto da ukoloni mural ratnom zločincu, vlast se svrstava uz one koji su ga napravili i one koji veličaju zločince.

Najoštrije suđujemo svaki napad na neistomišljenike i hrabre građane i apelujemo na institucije da procesuiraju napadače, a posebno nalogodavce.

Ne smemo dozvoliti da se ovakve stvari dešavaju! Moramo pobediti bahatost, mržnju i podele koji se kreiraju u društvu među građanima, a nažalost i maloletnicima.

Sva podrška hrabroj Aidi!

Otvorena građanska platforma AKCIJA i Ekološki ustanak pridužuju se kolegama iz Zeleno-levog bloka iz Ne davimo Beograd i pozivaju građane da 16. januara 2022. godine stanu u odbanu najvišeg pravnog akta naše države i na referendumu zaokruže NE za promenu Ustava Republike Srbije.

Predložene ustavne promene ne dovode do unapređenja pravosuđa, već naprotiv, doprinose većem političkom uticaju i predstavljaju pokušaj Srpske napredne stranke da uspostavi još veću kontrolu i uticaj nad sudstvom.

Venecijanska komisija i poslanci Evropskog parlamenta ukazali na to da su predložene promene samo šminka koja suštinski ne menja ništa i ne smanjuje uticaj vlasti na pravosuđe. Takođe, oni su skrenuli pažnju na to da je akt o promeni Ustava izglasala jednostranačka Skupšina, kao i da nije bilo šire javne rasprave.

Svega 8 odsto građana Republike Srbije zna na šta se odnose predložene promene, što je za ovako bitnu temu skandalozno mali procenat, za šta je odgovorna isključivo vlast, koja izmenu najvišeg pravnog akta države pokušava da izvede spinovanjem i iza kulisa.

Srpska napredna stranka preuzela je čitavo pravosuđe pod svoje okrilje i nastavlja da ga urušava. Ovakve promene i svakodnevno kršenje Ustava pokazuju da njima uopšte nije stalo do građana, do države, do zakona i vladavine prava.

Odbrana Ustava je odbrana ličnog dostojanstva svakog građanina Srbije!

Zato 16. januara 2022. svi moramo reći NE promeni Ustava i samovolji SNS-a!

Foto: printscreen

Vladimir Mićić, član Srpske napredne stranke i pomoćnik trenutnog vršioca dužnosti funkcije gradonačelnika Šapca, jedan je od najvećih poreskih dužnika u Srbiji. Prema javno dostupnim podacima Mićić duguje Republici Srbiji na osnovu poreza skoro 9 miliona dinara.

Dok se građanima pleni imovina i oduzimaju stanovi zbog mnogo manjih dugovanja koja ne mogu da plate, Mićić ne plaća porez, a Poreska uprava i sudovi ga, po nalogu partijskih šefova, ne gone, već čekaju da dug zastari, kako bi naprednjački funkcioner prošao nekažnjeno, na štetu građana Srbije.

Mićić je i jedan od onih koji su predvodili grupu batinaša koji su čekićima i letvama tukli građane na mostu u Šapcu. Iako su advokati tužilaštvu podneli sve dokaze o tome da je učestovao u napadu na goloruke građane koji su mirno protestovali i komandovao armijom batinaša i taj slučaj je i dalje bez ikakvog epiloga.

Takođe, prema nepotvrđenim informacijama, Mićić se povezuje i sa iza štampanjem i distribucijom "poternica" u Šapcu, kojima se poziva na progon jednog maloletnog momka, mlade novinarke i jednog advokata.

Po ko zna koji put zahtevamo od institucja, pre svih policije i tužilaštva, da počnu časno i nezavisno da rade svoj posao.

Očigledno je da Srpska napredna stranka štiti kriminalce, batinaše i poreske dužnike u svojim redovima. Zato Mićiću, njemu sličnima i celoj SNS grupaciji moramo videti leđa već 3. aprila. Samo tako možemo od Srbije napraviti sigurno i dobro mesto za život i vratiti vladavinu prava.

Puna dva dana su prošla otkako su u Šapcu SNS batinaši raspisali poternicu za jednim dečakom, advokatom Aleksandrom Mijailovićem i novinarkom Isidorom Kovačević, a niko od predstavnika vlasti ili nadležnih organa nije reagovao.

Nedopustivo je da na ovakve slučajeve tužilaštvo i policija ćute, jer je ćutanje u ovoj situaciji jasan znak odobravanja.

Srbija je postala najgora filmska scena Divljeg Zapada, u kojoj batinaši slobodno šetaju ulicama, bagerima se ide na građane, a poternice lepe po banderama i drveću. Ono od čega strahujemo je scenario da se pojave i „lovci na glave“.

Evropski parlament je pre nekoliko dana izglasao rezoluciju o Srbiji u kojoj su jasno istakli da se u našoj državi gaze sva ljudska prava, da vlada moderno ropstvo, da nema demokratije, za šta je odgovorna jedino garnitura na vlasti.

Zbog toga apelujemo na sve međunarodne institucije i organizacije da se oglase i osude progon građana, crtanje meta i raspisivanje poternica.

Građani na poternicama, batinaši koji prebijaju i prete, institucije koje ćute, domovi bez struje, vode i grejanja nakon prvog snega, zdravstveni sistem u rasulu, mladi koji odlaze, najzagađeniji vazduh na svetu - to je Srbija danas RAZVALINA kojom vladaju ljudi koji bez pardona izgovaraju da je postojao plan koliko života je potrebno da se uništi zbog projekta Rio Tinta.

Građani Srbije zaslužuju normalan život, zdravu životnu sredinu i pre svega sigurnost i vladavinu prava! Zato nema stajanja! Nije gotovo dok ne vidimo leđa ovoj vlasti. Kada oni odu, sa njima trajno odlaze svi trovači naše zemlje, vode, vazduha i naših života!

© 2013-2022 Zajedno za Srbiju  | Sva prava zadržana |