Aktuelno
Foto: printscreen

Vladimir Mićić, član Srpske napredne stranke i pomoćnik trenutnog vršioca dužnosti funkcije gradonačelnika Šapca, jedan je od najvećih poreskih dužnika u Srbiji. Prema javno dostupnim podacima Mićić duguje Republici Srbiji na osnovu poreza skoro 9 miliona dinara.

Dok se građanima pleni imovina i oduzimaju stanovi zbog mnogo manjih dugovanja koja ne mogu da plate, Mićić ne plaća porez, a Poreska uprava i sudovi ga, po nalogu partijskih šefova, ne gone, već čekaju da dug zastari, kako bi naprednjački funkcioner prošao nekažnjeno, na štetu građana Srbije.

Mićić je i jedan od onih koji su predvodili grupu batinaša koji su čekićima i letvama tukli građane na mostu u Šapcu. Iako su advokati tužilaštvu podneli sve dokaze o tome da je učestovao u napadu na goloruke građane koji su mirno protestovali i komandovao armijom batinaša i taj slučaj je i dalje bez ikakvog epiloga.

Takođe, prema nepotvrđenim informacijama, Mićić se povezuje i sa iza štampanjem i distribucijom "poternica" u Šapcu, kojima se poziva na progon jednog maloletnog momka, mlade novinarke i jednog advokata.

Po ko zna koji put zahtevamo od institucja, pre svih policije i tužilaštva, da počnu časno i nezavisno da rade svoj posao.

Očigledno je da Srpska napredna stranka štiti kriminalce, batinaše i poreske dužnike u svojim redovima. Zato Mićiću, njemu sličnima i celoj SNS grupaciji moramo videti leđa već 3. aprila. Samo tako možemo od Srbije napraviti sigurno i dobro mesto za život i vratiti vladavinu prava.

© 2013-2024 Zajedno za Srbiju  | Sva prava zadržana |