TRI TAČKE

 

Politika TRI TAČKE koju je opoziciji u Srbiji ponudio predsednik ZZS Nebojša Zelenović predstavlja naše centralno strateško opredeljenje, osnov oko koga je otpočelo okupljanje zelenih, levih i progresivnih političkih organizacija u Srbiji u Otvorenu građansku platformu AKCIJA i bazu oko koje je sačinjen naš ZELENI DOGOVOR ZA SRBIJU.

 

TRI TAČKE:

 

1. NOVI LJUDI U POLITICI - Srbiji su potrebni nova energija i novi ljudi, bez tereta prošlosti, koji nisu odgovorni za propuštene šanse i koji su istinski posvećeni održivom razvoju.

 

2. SRBIJA NA ZAPADU - Jedan stub spoljne politike. Nema jake Srbije ukoliko nije uređena na istim načelima kao i zapadne demokratije. Poštovanje ljudskih, građanskih i političkih prava i sloboda su temelj za snažne države Ovo je preduslov za napredak ekonomije. Nove investicije, znatno bolje plaćena radna mesta, povećanje budžetskih prihoda, veliko unapređenje u prosveti i zdravstvu mogući su samo ako naša zemlja postane drugačija. Partnerstvo sa Evropskom unijom i SAD, prirodan su put za stabilnost, demokratiju i zdravu ekonomiju zasnovanu na vladavini zakona.

 

3. REŠAVANjE PITANJA KOSOVA I METOHIJE U NAJKRAĆEM ROKU - Vreme ne radi za Srbiju. Poslednjih trideset godina su decenije propuštenih šansi. Nema izgleda ni znakova da će u sledećih pet ili deset godina Srbija biti u boljoj prilici za rešenje ovog pitanja. Državni interes i interes svih građanki i građana, jeste da pronađemo to rešenje. Tražimo da budemo uključeni u ovaj proces.

 

 

© 2013-2024 Zajedno za Srbiju  | Sva prava zadržana |