Aktuelno

Otvorena građanska platforma AKCIJA i Ekološki ustanak pridužuju se kolegama iz Zeleno-levog bloka iz Ne davimo Beograd i pozivaju građane da 16. januara 2022. godine stanu u odbanu najvišeg pravnog akta naše države i na referendumu zaokruže NE za promenu Ustava Republike Srbije.

Predložene ustavne promene ne dovode do unapređenja pravosuđa, već naprotiv, doprinose većem političkom uticaju i predstavljaju pokušaj Srpske napredne stranke da uspostavi još veću kontrolu i uticaj nad sudstvom.

Venecijanska komisija i poslanci Evropskog parlamenta ukazali na to da su predložene promene samo šminka koja suštinski ne menja ništa i ne smanjuje uticaj vlasti na pravosuđe. Takođe, oni su skrenuli pažnju na to da je akt o promeni Ustava izglasala jednostranačka Skupšina, kao i da nije bilo šire javne rasprave.

Svega 8 odsto građana Republike Srbije zna na šta se odnose predložene promene, što je za ovako bitnu temu skandalozno mali procenat, za šta je odgovorna isključivo vlast, koja izmenu najvišeg pravnog akta države pokušava da izvede spinovanjem i iza kulisa.

Srpska napredna stranka preuzela je čitavo pravosuđe pod svoje okrilje i nastavlja da ga urušava. Ovakve promene i svakodnevno kršenje Ustava pokazuju da njima uopšte nije stalo do građana, do države, do zakona i vladavine prava.

Odbrana Ustava je odbrana ličnog dostojanstva svakog građanina Srbije!

Zato 16. januara 2022. svi moramo reći NE promeni Ustava i samovolji SNS-a!

© 2013-2024 Zajedno za Srbiju  | Sva prava zadržana |