Aktuelno

Zajedno za Srbiju i Otvorena građanska platforma AKCIJA zahvaljuju se građanima Loznice i Srbije na zajedničkoj borbi protiv otvaranja rudnika litijuma kompanije Rio Tinto. Povlačenje Prostornog plana Grada Loznice je još jedan u nizu uspeha svih građana, ali ne i kraj borbe!

Građani su pokazali su da zajedno mogu da se izbore za javni interes i svoje dostojanstvo. Vlast u Srbiji nije mogla više da ignoriše naše zahteve. Nismo im dali da sprovedu plan za koji su priznali da će uništiti živote nekih ljudi. Celoj Srbiji je jasno da su za to zaslužni građani na blokadama i tud Aleksandra Vučića da stvari prikaže drugačije to neće promeniti.

Voda, čist vazduh i zemlja pripadaju svima nama i zato se nećemo zavaravati da je stvar gotova. Nećemo verovati na reč onima koji su je sto puta do sada pogazili.

Gotovo će biti kada se raskinu sve obaveze koje je ova Vlada preuzela na sebe u vezi sa Rio Tintom, kao i kada se uvede moratorijum na iskopavanje litijuma u celoj Srbiji. Vlada mora da stavi sve dokumente koje je potpisala sa Rio Tintom na uvid. Građani moraju da znaju šta je bio plan i da taj plan konačno zaustave moratorijumom.

© 2013-2023 Zajedno za Srbiju  | Sva prava zadržana |