Aktuelno
0
0
0
s2smodern

Председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић изјавио је данас да је иначе катастрофална медијска ситуација сваким даном све гора што потврђује и најновији извештај Европке комисије о стању владавине права у Србији.

„Земља је на ивици грађанског сукоба у који је гура председник Вучић и то морају сви да знају јер последице могу да буду несагледиве. Последњи је тренутак да се Вучић заустави у својој опасној намери да вербално насиље претвори у физички терор који ће свакако изазвати отпор грађана и демократске јавности. Упозоравам Вучича да ће лично бити одговоран.“- нагласио је Зеленовић.

„Последњих неколико дана се ситуација радикализујује јер је Вучић дао налог екстремним десничарима, плаћеним новинарима и аналитичарима да крену у лов на вештице и да јавно прете свим слободним новинарима, а посебно новинарима ТВ Н1, који имају храбрости да га питају било шта што му није по вољи. Посебно је шокантно што медијског напада није поштеђена чак ни европска посланица Тања Фајон након састанка који је заједно са делегацијом Европског парламента имала са Вучићем. Очигледно је да му је и она поставила незгодна питања па је и она постала мета.“ -нагласио је Зеленовић.

„Ситуација је ескалирала када је Вучић неколико дана после употребе Вацића послао шефа своје личне Прес службе Сузану Васиљевић да на телевизији са националном фреквенцијом прети свима који другачије мисле и да оптужи слободне новинаре ТВ Н1 да су криви за здравствено стање председника Србије јер су се усудили да му поставе незгодна питања о афери Крушик и нелегалној трговини војном опремом у коју је врх власти до гуше уплетен. Цела Србија зна да управо та Сузана Васиљевић по Вучићевом налогу уређује готово све медије у Србији и спроводи медијске хајке против свакога кога Вучић означи као личног непријатеља, а сада и црта мете на челима неподобних новинара." - рекао је Зеленовић.

„Захтевам од власти у Србији да у наредних неколико дана смени све чланове РЕМ-а и да се изаберу нови, који ће личним кредибилитетом и приврженошћу слободи јавне речи у кратком року стабилизовати медијску сцену и примирити узаврелу атмосферу у друштву. Од медијског рата у који је Вучић дубоко загазио нико неће имати користи, а по најмање власт и зато тражим да се зауставе пре него што ескалира криза коју нико неће моћи да контролише. Верујем и да су наши европски пријатељи дефинитивно схватили у ком правцу иде Србија и да неће дозволити да будемо црна рупа Европе, како је обећавао Вучић у својству Милошевићевог министра информисања." - закључио је председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић.

© 2013-2021 Zajedno za Srbiju  | Sva prava zadržana |