Vesti

Председник Заједно за Србију и копредседник Уједињене Демократске странке Небојша Зеленовић у Владимирцима је поручио данас европским парламентарцима да опозиција и грађани у протесту имају само један захтев: да се политички живот у Србији одвија на исти начин као и у њиховим демократским земљама.

"Наша порука европским парламентарцима је пријатељска, искрена и заснована на темељним европским вредностима. Ми немамо никаквих жеља и захтева изузев да и у Србији постоји слобода. Да ли је много што тражимо да се и у Србији закони поштују, да и у Србији може да се чује другачије мишљење, да и у Србији медији буду слободни и да грађани без претњи и притисака могу да гласају на изборима и да бирају будућност за своје породице? Не тражимо више, али не пристајемо ни на мање од тога." – нагласио је Зеленовић.

"Вучић је за седам година своје ауторитарне власти демонтирао и унизио све институције. Он је и председник Владе, на челу је свих министарстава, он је и градоначелник Београда, и врховни судија и тужилац, и уредник готово свих медија, а последњих дана показује изражену жељу да постане и патријарх. Можда ускоро и ректор универзитета, и председник Српске академије наука и уметности? У таквим околностима не да нема услова за изборе, него је сваком добронамерном јасно да режим гура читаву земљу у кризу која ће ескалирати и имати несагледиве последице. Нелегитимни избори произвешће нелегитимну власт која неће имати демократски капацитет да решава проблеме, незадовољство грађана ће расти, али ћемо на крају ипак доћи до поштених избора који ће донети промену власти мирним путем." – закључио је председник Заједно за Србију и копредседник Уједињене Демократске странке Небојша Зеленовић.

© 2013-2024 Zajedno za Srbiju  | Sva prava zadržana |