Актуелно
0
0
0
s2smodern

Председник Заједно за Србију и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић рекао је, гостујући у Pressingu ТВ Н1, да је "две године праћен и слушан" и да је дошао у посед докумената са наредбама за то. Говорећи о предлогу да се цензус спусти на три посто, каже да је то још једна у низу нечувених идеја председника Србије Александра Вучића, питајући: "Ко је он да одређује како ће да се спроводе изборни закони, ко је он да уопште предлаже, таква надлежност председника не постоји".

Зеленовић тврди да је био "под мерама" целу 2017. и 2018. "Ја сам слушан и праћен две године... И то само показује како Вучић злоупотребљава институције као што су БИА и тужилаштво... За све то време праћења, они су успели да извуку један процес који се мени ставља на терет као градоначелнику, да је буџет града Шапца платио комуналном предузећу за изношење смећа у пар шабачких села, и то је све... Важнија ствар је што ви овде видите колико је људи у оквиру система под притиском да ради ствари противзаконито", рекао је Зеленовић који је додао да обећава да ће сви они који су кршили закон у процесу против њега - одговарати пред судовима.

Наводи да је дошао у посед докумената, односно наредби за његово слушање и праћење. "Чекам да моји адвокати заврше читав посао, како би с тим могли да изађемо у јавност, тај посао још није готов... Мене су пратили због тога што сам био представљен као шеф организоване криминалне групе која не знам ти ја шта ради, издаје државу и отима новац из буџета града. И после силних година слушања и праћења, рекао сам шта је тема о којој се ја сада расправљам с тужиоцем у Новом Саду - да ли је смеће у Ориду и Предворици однето и плаћено из буџета или преко комуналног предузећа", навео је је Зеленовић.

Говорећи о том процесу који се против њега и општине води од стране републичких органа, за злоупотребу буџета, Зеленовић објашњава да је ДРИ 2016. утврдила да је било неусаглашености у трошењу буџета, али да је утврдила да оне нису утицале битно на пословање града и да није постојало ненамеско трошење. "Уместо да у сваком редовном поступку то буде прекршајна одговорност, због неусаглашености које су рачуноводственог типа, против мене се води поступак три године. Сада смо на Апелационом суду у Новом Саду. Ја верујем да нити једна суд који сада суди не може да донесе одлуку да осуди мене за нешто што нисам радио", рекао је Зеленовић.

 

0
0
0
s2smodern

Председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић изјавио је данас да Вучић није смео да оде у Црну Гору јер је разоткривен и да је пропао његов план да у договору са Ђукановићем прикупља јефтине политичке поене на штету слободе права на вероисповест православних верника, припадника Српске православне цркве.

„Свима је јасно да је закон о такозваним верским слободама у Црној Гори усвојен уз подршку режима из Београда. Дакле, Вучић се сагласио са отимањем имовине Српске православне цркве. Тек након усвајања овог антицивилизацијског закона Вучић је почео да лије лажне крокодилске сузе у покушају да од јавности сакрије да је све урађено у очигледном договору са Ђукановићем.“ - нагласио је Зеленовић.

„Александар Вучић и Мило Ђукановић су лице и наличје једне политике иза које стоји само један циљ: неконтролисана лична власт. Позивам све актере на мир и уздржаност, а власт у Црној Гори да спорни закон неодложно стави ван снаге и сва отворена питања реши у дијалогу са Српском православном црквом.“

„Председника Србије позивам да прекине са медијским пироманским играма које могу изазвати несагледиве последице. Надам се да ће му лекција коју су му одржали СПЦ и народ у Црној Гори бити довољна. Његово присуство није пожељно' - закључио је председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић.

0
0
0
s2smodern

Председник Заједно за Србију и један од лидера Савеза за Србију изјавио је данас да је такозвани Вучићев план "Србија 2025" обмањивање грађана Србије који живе на граници материјалне егзистенције и да се земља суочава са егзодусом становништва у иностранство и то не само младих и образованих, већ и квалификованих радника.

„Вучић је од Србије направио земљу тужних и уплашених људи, земљу без икакве перспективе. По свим економским параметрима земља је на самом зачељу Европе. Животни стандард и економски раст су на нивоу Албаније, то је резултат Вучићеве економске политике." - нагласио је Зеленовић.

Вучић још увек није остварио просечну плату од 500 еура коју шест година обећава и сада неостварено обећање прикрива новим, још нереалнијим, с обзиром на начин на који се управља економијом земље. Сада обећава да ће 2025. просечна плата у Србији износити 900 евра, а просечна пензија измедју 430 и 440, евра што би представљало повећање за више од 90%. Економски аналитичари су израчунали да би по нереалној Вучићевој пројектованој стопи раста, бруто друштвени производ (БДП) 2025. био већи за максимално 27%. Са привредним растом од 27%, то би значило да ће раст плата и пензија био 3,5 пута већи од привредног раста. Сваки студент прве године Економског факултета зна да је таква прогноза неозбиљна и неодговорна, сем уколико Вучић планира да сам себе кандидује за Нобелову награду за економију, на сличан начин како се изборио за орден Светог Саве.“ - истакао је Зеленовић.

Представљање плана „Србија 2025.“ је непристојна маркетиншка манипулација иза које не стоји ништа. Нема ни визије развоја, нема ни пројеката нити кадрова које би те пројекте могли да реализују. Цео тај план је велика превара иза које стоји жеља да се медијским манипулацијама опстане на власти и да врх режима настави да се богати.“ - истакао је Зеленовић

„Постоји још један проблем у такозваном плану „Србија 2025.“ Нема те силе, тих притисака, те медијске цензуре која ће омогућити Вучића да до тада остане на власти. Те 2025.године и Вучић и његов режим биће наша давна и ружна прошлост.“ - закључио је председник Заједно за Србију и један од лидера Савеза за Србију Небојша Зеленовић.

0
0
0
s2smodern

Председник Заједно за Србију и један од лидера Савеза за Србију Небојша Зеленовић изјавио је да је узбуњивач из Крушика Александар Обрадовић уживо у телевизијској емисији изнео доказе да је председник Србије Александар Вучић ментор корупционашке хоботнице у Крушику.

„Сада је свима јасно да је Александар Вучић преко једног од својих кумова, Дарка Глишића, заправо ментор и заштитник нелегалних послова са оружјем и пљачке Крушика.“ - изјавио је Зеленовић.

„Преко Дарка Глишића, Вучићевог кума, Српска напредна странка је формирала организовану групу која је оштетила Крушик за више десетина милиона евра, а за исту суму прибавила противправну имовинску корист трговцима оружја.“ - наглашава Зеленовић.

„Чињеница да је из послова са Крушиком готово истиснут државни СДПР, а партијском командом напредњака убачен ГИМ, кога заступа отац министра полиције, и фирме Слободана Тешића, трговца оружјем и званичног финансијера СНС, говоре све. Они су по нижим ценама од СДПР, готово по ценама коштања, куповали робу из Крушика, а често их продавали и по дупло вишим ценама. Где је завршила зарада од више десетина милиона евра, председниче Вучићу?“ - упитао је Зеленовић.

0
0
0
s2smodern

Председник Заједно за Србију и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић изјавио је данас да у том граду неће бити организованог дочека Нове године зато што постоје неупоредиво важније ствари у које је потребно уложити новац грађана. "Уместо за хонораре естрадних звезда, буџетски новац смо определили за Фонд за децу оболелу од тешких и ретких болести и за финансирање вантелесне оплодње за младе брачне парове. То је само један од примера како се води одговорна политика према деци и младима."- нагласио је Зеленовић

"Питам власт у Србији: колико милиона евра који припадају грађанима ће у новогодишњој ноћи бити потрошено на естрадне певачице, бине, озвучења и ватромете?"- упитао је Зеленовић.

"У овако тешким економским околностима, неприхватљиво је и неморално издвајати астрономске хонораре за забаве на градским трговима. Нажалост, пуна истина је да власт народним новцем купује наклоност естраде да би певачице и старлете јавно подржавале Вучића у изборним кампањама и на страначким скуповима." - наглашава Зеленовић.

"Зато позивам власт да откаже све новогодишње прославе, и да тај новац грађана Србије усмери ка лечењу болесне деце, ка особама са инвалидитетом и младим брачним паровима. То је одговорна политика. Зато што ње нема, имамо прави егзодус, масовно бежање из земље не само младих и образованих већ и квалификованих радника: људи не желе да живе у земљи са поремећеним системом вредности, неће да живе у земљи у којој нема перспективе."- закључио је председник Заједно за Србију и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.

© 2013-2020 Zajedno za Srbiju  | Sva prava zadržana |