Vesti

Удружење грађана Млади Милановца приступило је опозиционом Савезу за Србију. Савез парламентаран у Горњем Милановцу.

Небојша Гојковић, председник ОО ДС, и један од чланова локалног одбора Савеза за Србију, изразио је задовољство поводом уласка Удружења грађана Млади Милановца у Савез, чиме су, како каже, постали пуноправни чланови.

– Самим овим чином Савез за Србију Горњи Милановац биће заступљен у локалном парламенту, још једном позивам и друге политичке опције, групе грађана и удружења да нам се придруже – рекао је Гојковић.

Кристина Милошевић, председница удружења Млади Милановца рекла је да је то удружење од оснивања у Савезу за Србију.

– Ми смо од самог оснивања на републичком нивоу у саставу Савеза за Србију. Нашим ступањем у Савез на локалном нивоу, милановачка опозиција добија нову конотацију. Сада ћемо све идеје политичких чинилаца, окупљених око Савеза за Србију, пренети у скупштину. До сада сам имала прилику да од власти наше општине доживљавам различите непријатности док сам обављала своју одборничку дужност и указивала на нелогичности у актима и рачунима који су нам приказивани. Овим потезом верујем да неће бити никаквих скрупула за било какво блаћење свега што радимо и што јесмо али све то ће бити као што је и до сад било, одраз немогућности власти да оправда очигледне пропусте намерно направљене – рекла је Милошевић.

Она је рекла да Млади Милановца представљају опозицију овом режиму јер се од самог старта нису сложили са њиховим начином функционисања на политичкој сцени као и да су одбили њихов позив да учествују у власти.

– Већ од почетка очигледно су се оријентисали на партијско запошљавање, злоупотребу ресурса коју општина Горњи Милановац поседује, а највише злоупотребу финансија, односно самог буџета. Ми смо противници ове апсолутистичке власти – рекла је Кристина Милошевић и истакла да ће свој посао обављати и даље озбиљно, уважавајући као и до сад сваку сугестију грађана.

– Верујем да ћемо заједничким деловањем свих чланова Савеза за Србију направити озбиљне промене – закључила је председница Удружења грађана Кристина Милошевић.

Небојша Гојковић је рекао да је план у Савезу за Србију спровести јавну расправу и израдити програм приоритета за развој општине због чега су се, како каже, иначе и окупили.

– Различите друштвене структуре у општини питаћемо шта су њихова очекивања и шта општина треба да уради за њих. Направићемо низ округлих столова, посећиваћемо људе и у директном контакту са нашим грађанима тј радницима, сељацима и другим људима различитих професија тражити од њих да учествују у изради програма како би дошли до најбољег решења. Не сматрамо себе најпаметнијима и људима који знају све о свему. Напротив, сматрамо да мештани Такова и других места знају најбоље шта је њима најпотребније. Зато ћемо јавну расправу спровести, израдити програм приоритета за развој наше општине због чега смо се иначе и окупили – истакао је Небојша Гојковић.

Подсећамо, након оснивања Савеза за Србију, на републичком нивоу, политичког блока који чини десет чланица, опозиционих партија и покрета, коалиција коју чине опозиционе странке основана је почетком октобра и на локалу.

Локални одбор Савеза за Србију – Горњи Милановац чине: Демократска странка, Народна странка, Српски покрет Двери, Здрава Србија, Удружени синдикати Србије Слога, грађани окупљени око Драгана Ђиласа, и Млади Милановца.

gminfo.rs

© 2013-2024 Zajedno za Srbiju  | Sva prava zadržana |