Интервју Срђана Срећковића за „Вечерње Новости“
ЗЗС у медијима
Facebook
Twitter

Интервју Срђана Срећковића за „Вечерње Новости“

Функционер странке Заједно за Србију Срђан Срећковић: Први пут се у формирању једне коалиције није пошло од математике и страначких апетита, већ кандидујемо нову политику

1. Зна ли се ко ће бити у блоку који окупља Тадић?

2. Није ли претенциозна Тадићева процена да ћете прећи десет одсто подршке?

3. Спекулише се да сте формирани да бисте после избора ушли у коалицију са СНС?

4. Хоћете ли током кампање више критиковати ДС и ЛДП него СНС?

5. Коју политику нудите грађанима?

__________________________________

1. Слушајући глас неопредељених и изборних апстинената, окупљамо све политичке снаге које се искрено залажу за модерну Србију и које имају конкретне програме за одрживи привредни развој. Окосницу програмске коалиције чиниће Нова демократска старанка, Заједно за Србију, Лига социјалдемократа Војводине и Зелени, али и низ странака и покрета мањинских заједница, чиме исказујемо приврженост европским принципима.

2. Потпуно сам уверен у исправност процене и делим реални оптимизам. Први пут се у формирању једне коалиције није пошло од математике и страначких апетита, већ кандидујемо нову политику која ће бити у функцији бољег живота и исправног међународног позиционирања земље. То ће грађани препознати.

3. Наш блок је формиран са циљем да понуди јасну политичку алтернативу, јер актуелна влада готово да није ни имала опозицију, што је лоше за демократско друштво. О томе ко ће бити на власти, а ко не, одлучиће грађани.

4. Сву енергију усмерићемо у позитивном правцу, у промовисање наше политике за коју верујемо да је супериорна. Нећемо се бавити конкуренцијом и мислим да је ово права прилика да, уместо фестивала увреда и јалових политичких расправа, сучелимо визије о томе како Србија треба да изгледа у блиској будућности.

5. Имамо план како Србија може да се развија и постане место где се много боље живи. Образовање, пољопривреда, производња здраве хране, рударство и енергетика су ресурси који ће бити мотор развоја ако их будемо користили ефикасније него до сада, а ми знамо како то да урадимо. Одговорна спољна политика са посебним тежиштем на регионалној сарадњи опредељење је које ће омогућити убрзање европских интеграција и много већи прилив инвестиција, уз очување фундаменталних државних интереса од којих нећемо одступати.

Почетна

Вести

О нама

Организација

Мултимедија

Контакт