Савез за Србију
0
0
0
s2smodern

Одборници Савеза за Србију у Скупштини општине Димитровград донели су одлуку о неучествовању на данашњој седници општинског парламента. Према речима шефа одборничке групе СзС Зорана Петрова, одборници СзС, као потписници “Споразума са народом”, остају доследни ставу да права и искрена опозиција не може и не сме учествовати у раду институција у ситуацији када су политички и јавни живот у Србији сасвим уништени.

“Циљ Савеза за Србију и водећа идеја иза Споразума са народом јесте да Србија коначно постане држава одговорности, права и правде, држава слободе у којој се европске вредности поштују, уместо што се газе. Одборници Савеза за Србију у Димитровграду настављају да пружају подршку простестима “1 од 5 милиона” широм Србије и позивају на наставак борбе за смену личног режима Александра Вучића и успостављање новог система у коме диктатура више неће бити могућа”, рекао је Петров.

Ово је трећа по реду седница Скупштине општине Димитровград коју владајућа већина на челу са СНС одржава без присуства опозиције, настављајући са истим лошим радом и катастрофалним резултатима. Заправо, резултати рада напредњачке власти у Димитровграду могли би се свести на: “додатно повећавање локалних намета, такси и пореза”. За то време Димитровград, као и многе друге општине и градови у источној Србији, полако нестаје. У потрази за егзистенцијом и животом достојним човека, грађани Димитровграда све масовније напуштају свој град. Млади, али и грађани средњих генерација, у потрази за послом и бољим животом не одлазе само из Димитровграда већ и из Србије – пре свега у Бугарску, али и у друге земље.

Димитровград је данас град пензионера, као и релативно малобројних грађана млађих генерација који су запослени у државним и локалним институцијама и социјално угрожених који се ангажују на јавним радовима, а изложени су сталним притисцима, уценама и претњама. Сваком свесном грађанину Србије је јасно у каквом правцу такво стање води. Једини начин да се томе стане на пут је јасан: стварање услова за нормалан и пристојан живот у нормалној и пристојној држави Србији. Уједно, то је и циљ због кога Савез за Србију постоји.

© 2013-2020 Zajedno za Srbiju  | Sva prava zadržana |