ЗЗС поздравља иницијативу ЛСВ за формирање политичке алтернативе

Заједно за Србију поздравља иницијативу Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) о потреби што скоријег отварања разговора који за циљ треба да имају успостављање равнотеже на политичкој сцени Србије којом данас доминира једна политичка опција. Ми смо спремни за те разговоре, имамо спремљене развојне пројекте и јасан став о потреби прекомпоновања државног апарата и претварања Србије у регионалну државу, а све са циљем бољег живота наших грађана.

Оно што морамо нагласити јесте да је једна фаза у развоју Србије отпочињањем преговора о приступању ЕУ завршена. Управо ово јесте био прокламовани циљ политике који су заступали сви они који се данас треба да седну за сто и дефинишу нови циљ на коме ће заједно радити. Свет и Србија су се променили и потребно је да дефинишемо нову политику која треба да се заснива на развоју заснованом на домаћим ресурсима које не користимо. Таква политика ће обезбедити грађанима Србије бољи животни стандард, створиће могућности за усвајање европских вредности и пре чланства у ЕУ, а тиме ћемо и процес преговарања учинити бржим и безболнијим.

У том правцу, неопходно је да се сви на политичкој сцени понашају одговорно, рационално и пристојно и због тога ћемо предложити да се потпише протокол о понашању у току предизборне кампање, јер увредама, бесмисленим оптужбама и јаловим полемикама нећемо помоћи друштву да се избори са економском кризом која нас изједа. Верујемо да ће се у наредних неколико дана оформити јасна политичка алтернатива која ће се базирати на програмима и која ће пробудити нову енергију грађана Србије, енергију потребну за следећу етапу развоја наше домовине.

Београд, 1. фебруар 2014. године

ЗАЈЕДНО ЗА СРБИЈУ