Из градова и општина
Facebook
Twitter

ЗЗС Ниш: Где одлазе паре грађана Ниша?

На конференцији за новинаре нишког одбора странке Заједно за Србију одржаној у петак 31. јануара у просторијама странке у Нишу, председник Извршног одбора ЗЗС Ниш Милош Савић критиковао је одлуку Градског већа Ниша да накнаде за рад добијају и чланови Надзорних одбора јавних предузећа. Он је ову одлуку оценио неодговорном тврдећи да се на овај начин показује још један пример недомаћинског односа власти у граду према новцу грађана Ниша, поред толико пречих потреба које треба задовољити а које се тичу свих грађана: „У време када се говори о кризи и штедњи, доноси се одлука да се преко 25 милиона динара додели предузећима и њиховим надзорним одборима и да се при том подигне кредит за текућу ликвидност буџета града. Јасно је да се на овај начин само намирују највиши партијски функционери.“ – рекао је Савић.

Милош Савић је рекао новинарима да у исто време актуелна градска власт још није спровела тендер за Народну кухињу те тако најугроженији слојеви нашег друштва већ шест месеци немају могућност да добију један оброк дневно. „Бројне породице у Нишу су на ивици егзистенције и немају ни за основне потребе. Нишке школе су у блокади, због кашњења трансфера новца из градског буџета, укида се аутобуска линија 34 како кажу надлежне службе због „нерентабилности“, а сведоци смо да се преко нишких медија доста наших суграђана изјаснило против укидања ове линије. Да ли је онда домаћински толики новац издвојити за накнаде члановима Надзорних одбора поред толико пречих потреба? – упитао је Савић.

„Све ово показује какав је однос градске власти према трошењу новца грађана, те су расписани парламентарни избори прилика да грађани Ниша и целе Србије, на гласању кажу да ли подржавају или су против оваквог одношења према грађанима и њиховим потребама – закључио је Милош Савић.