Из градова и општина
Facebook
Twitter

ЗЗС Нова Варош: Сарадња у интересу грађана

Општински иницијативни одбор Заједно за Србију у Новој Вароши саопштио је да ће се, након постигнутог договора о коалиционој сарадњи, ЗЗС прикључити редовима владајуће већине у локалном парламенту. Договор о прикључивању ЗЗС парламентарној већини објављен је на заједничкој конференцији за медије одборника ЗЗС и председника нововарошког иницијативног одбора, Милојка Шуњеварића и председника општине Нова Варош Димитрија Пауновића (СНС). Том приликом је истакнуто да су две партије, након низа преговора и консултација, усагласиле моделе будућег заједничког политичког деловања у интересу развоја локалне заједнице и бољег живота свих њених грађана. 

Образлажући одлуку о приступању редовима владајуће коалиције,  инжењер геодезије Милојко Шуњеварић посебно је истакао да се на овакав потез није одлучио зарад било каквих личних  позиција, привилегија или користи. Одлуку да узме учешће у управљању општином Нова Варош донео је са намером да преузме одговорност, пружи свој допринос даљој афирмацији града и подржи позитивне иницијативе актуелног председника општине да у дело спроведе неке од прагматичних и храбрих идеја, попут оних на пољу запошљавања, закупа „Панораме“, увођења такси власницима закатанчених фабрика, обједињавања туристичких манифестација и других.

„Определили смо се за политику сарадње, а не сукоба, јер је то у интересу свих нас који живимо у овом граду. ЗЗС и СНС, као водећа странка у власти, сагласне су да је прошло време „тврдих“ политичких ставова и да би  грађанима у наслеђе требало да оставимо конкретна  дела, резултате и  инвестиције значајне за ширу заједницу, а не само оне који би нам донеле ситне политичке поене и гласове.“  – истакао је Шуњеварић и појаснио да је коалиционим договором странци Заједно за Србију припало место у Општинском већу и одређени број места у надзорним и школским одборима.

„Партнерство смо успоставили на темељима заједничких циљева: отварања нових радних места, инвестирања у капиталне пројекте, подстицаја привредних активности, улагања на пољу туризма, аграра, инфраструктуре, енергетике, као и за вођење политике, а не политиканства, са крајњим циљем да ефикасно и транспарентно решавамо конкретне проблеме житеља нововарошког краја.“ – рекао је председник општине Нова Варош, Димитрије Пауновић. Он је пожелео добродошлицу Шуњеварићу у редове већине у локалном парламенту и посебно апострофирао његово залагање и резултате рада остварене док је, у периоду након петооктобарских промена, обављао функцију председника општине, као и конструктивно деловање као одборника опозиције, најпре као шефа одборничког клуба ДС, а од пре три месеца и ЗЗС. 

Већина у Скупштини општине Нова Варош, коју сада чине СНС, ДСС, СПС, ПУПС, УРС, СДП и ЗЗС, је овим договором нарасла на 16 одборника.