Из градова и општина
Facebook
Twitter

Основани одбори Заједно за Србију у Бујановцу и Власотинцу

„Заједно за Србију“ шири мрежу одбора и на југу Србије. У уторак, 14. маја формирани су иницијативни одбори у Власотинцу и Бујановцу.

У препуној сали Скупштине општине Власотинце и пред великим бројем чланова ЗЗС окупљених у Културном центру у Бујановцу, основна начела политичког покрета „Заједно за Србију“ представили су шеф посланичког клуба ЗЗС Душан Петровић и народни посланици ЗЗС Бошко Ристић и Миодраг Ђидић. Окупљеним члановима обратио се и проф. др Јован Живковић, директор Центра за регионалну политику, који је говорио о значају децентрализације и томе шта она представља.

Народни посланик Миодраг Ђидић је рекао да је Србији неопходна фискална, а тиме и политичка децентрализација како би се сви региони подједнако развијали. За председника иницијативног одбора „Заједно за Србију“ за Власотинце изабран је Станко Младеновић.

Шеф посланичке групе „Заједно за Србију“ Душан Петровић изјавио је на скупу у Власотинцу да они који су снажнији морају да помогну онима који немају довољно снаге да се изборе са својим проблемима, како бисмо сви заједно били јачи.

Председник иницијативног одбора Заједно за Србију у Бујановцу Кирча Величковски рекао је, отварајући скуп, да је Бујановац општина која има потенцијала за добар живот али да неопходан услов за достизање овог циља да сви који живе у њој имају право да одлучују.

Народни посланик Бошко Ристић је рекао да су општине које имају највеће природно богатсво најслабије привредно развијене, и да ће Заједно за Србију радити на уклањању те диспропорције, како би сви ресурси били искоришћени.

Галерије фотографија са оснивања иницијативних одбора у Бујановцу и Власотинцу можете погледати на нашој Facebook страници.