Актуелно
0
0
0
s2smodern

Председник Заједно за Србију и један од лидера Савеза за Србију Небојша Зеленовић изјавио је да је узбуњивач из Крушика Александар Обрадовић уживо у телевизијској емисији изнео доказе да је председник Србије Александар Вучић ментор корупционашке хоботнице у Крушику.

„Сада је свима јасно да је Александар Вучић преко једног од својих кумова, Дарка Глишића, заправо ментор и заштитник нелегалних послова са оружјем и пљачке Крушика.“ - изјавио је Зеленовић.

„Преко Дарка Глишића, Вучићевог кума, Српска напредна странка је формирала организовану групу која је оштетила Крушик за више десетина милиона евра, а за исту суму прибавила противправну имовинску корист трговцима оружја.“ - наглашава Зеленовић.

„Чињеница да је из послова са Крушиком готово истиснут државни СДПР, а партијском командом напредњака убачен ГИМ, кога заступа отац министра полиције, и фирме Слободана Тешића, трговца оружјем и званичног финансијера СНС, говоре све. Они су по нижим ценама од СДПР, готово по ценама коштања, куповали робу из Крушика, а често их продавали и по дупло вишим ценама. Где је завршила зарада од више десетина милиона евра, председниче Вучићу?“ - упитао је Зеленовић.

„Шокантно звучи Обрадовићево сведочење да је Глишић у посрнули Крушик запослио 2000 људи на одређено време. И ти људи претворени су у капиларне гласове, фабрика је доведена до пропасти, а сада ће грађани Србије, кроз уплате из буџета за спас компаније и неплаћање јавних дажбина које Крушик има, платити сумануту и пљачкашку политику режима.Тих 2000 људи који морају да прехране своје породице нису ништа криви. И они деле судбину 230.000 људи које режим држи на уговорима о раду на одређено време, као полузапослене јер их у сваком тренутку могу оставити без посла ако откажу послушност.“ - истиче Зеленовић.

„Узбуњивач Александар Обрадовић је херој који је покренуо лавину коју више нико не може зауставити. Изнео је необориве доказе о криминалу у Крушику и јавност је његова највећа заштита.Нема никакве сумње да ће овај млади човек бити један од најзаслужнијих за пад Вучићевог корумпираног режима.“ - закључио је председник Заједно за Србију и један од лидера Савеза за Србију Небојша Зеленовић.

© 2013-2021 Zajedno za Srbiju  | Sva prava zadržana |