0
0
0
s2smodern

Председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић изјавио је данас да министар просвете још увек одбија да искористи законска овлашћења и провери валидност диплома са основних студија министара Стефановића, Вулина, Ђорђевића и Антића.

„Позивам министра образовања Шарчевића да покаже  мало личне храбрости и одговорности за академску будућност ове земље. Шарчевић има овлашћења да утврди незаконитости и поништи дипломе уколико су нелегалне и министру полиције   Небојши Стефановићу, и министру одбране Александру Вулину, и министру за рад Зорану Ђорђевићу и министру рударства и енергетике Александру Антићу.“ - рекао је Зеленовић.

„Клупко је почело да се одмотава и истина о којој се ћути годинама се више не може сакрити. Ако Шарчевић и поменути министри мисле да ће се њиховим ћутањем све заборовати онда то  показује да су потпуно изгубили контакт са реалношћу. Проглашењем плагијата доктората Синише Малог, тема лажних доктората и лажних диплома која разара државне институције од доласка Вучића и његових кадрова на власт, постаје питање свих питања за образовни систем земље и тога је свесна читава академска заједница.“ - нагласио је Зеленовић.

„Министар Стефановић је већ већ признао да је студирао на непостојећем факултету у Сава центру, што је за Шарчевића чист случај и има обавезу да одмах поништи његову диплому.

Министар Вулин треба да објасни јавности како је завршио Правни факултет у Крагујевцу у коме никада није живео, јер сви знају да је живео у Новом Саду. Да ли је Вулин аутобусом сваки дан четири године путовао од Новог Сада до Крагујевца да би присуствовао предавањима и вежбама и евентуално полагао испите?

Министар Ђорђевић је до доласка Српске напредне странке на власт по професији био возач и то сви знају. Када је уписао и који факултет је уписао, колико дуго је студирао, ко су његове колеге са студија?

Сви знају да министар Антић никада нигде није студирао, а у званичној биографији му пише да је дипломирани економиста иако избегава да напише који факултет му је издао ту диплому. Нека Антић каже где је студирао, колико дуго, ко су му били професори, нека нам открије ту велику тајну." - истакао је Зеленовић.

„Ако је све у реду, зашто ћути Шарчевић, зашто ћуте министри? Ова тема заокупља јавност која је веома узнемирена јер постаје очигледно да највише државне функције обављају људи без икаквих компетенција. Будући Закон о агенцији за борбу против корупције мора да обухвати обавезу свих функционера да поред имовине и прихода пријаве и детаљне податке о образовању, а не да се дипломе купују као на пијаци када су некоме неопходне због именовања на неку државну функцију или када неко жели да превари јавност или институције у погледу компетентности за обављање неког посла.“ - закључио је председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић.