Актуелно
Facebook
Twitter

Предата листа "За праведну Србију - ДС"

Коалиција "За праведну Србију - Демократска странка" предала је јутрос око пола три РИК-у листу кандидата за посланике за ванредне парламентарне изборе 24. априла.

Носилац и први на листи је лидер ДС Бојан Пајтић, који је поручио да ће грађани Србије изаћи на изборе и да ће то бити чин одбране њиховог самопоштовања и достојанства.

На листи "За праведну Србију - Демократска странка" су, поред ДС, Заједно за Србију, Нова странка, Покрет за Крајину, Заједно за Шумадију и Демократски савез Хрвата у Војводини.

Лидер ДС Бојан Пајтић поручио је да су грађани Србије у протекле четири године откако је СНС на власти, понижени и осиромашени. 

Према његовим речима, период власти Александра Вучића обележила је неправда, а највећа неправда учињена не је пензионерима којима су смањена примања."Ако погледате листу СНС-а за изборе, видећете да на њој има најмање чланова ове партије. С оваком листом, у новом парламенту неће бити ни 85 чланова СНС-а. У том босанском лонцу налазе се и противници и заговорници НАТО и амерички ђаци и највећи русофили и ултралевица и крајња десница, презимена с потерница и свашта на гомили. То је таква папазјанија каква није запамћена у политичком животу Србије", рекао је Пајтић у интервјуу за Политику.

Коалиција "За праведну Србију - ДС" на ванредним парламентарним изборима наступа под слоганом “Живети сад”, истакао је Пајтић и навео да паметни више не смеју да се склањају и да се не може дозволити да садашња власт понижава грађане и у наредне четири године. 

Коалиција око ДС је сакупила 11.844 потписа и друга је партија која је после СНС предала листу за ванредне парламентарне изборе заказане за 24. април.

(Foto: FoNET)