Актуелно

ЗЗС за формирање јединственог опозиционог блока

Странка Заједно за Србију снажно подржава идеју о формирању јединственог блока проевропских опозиционих странака. Влада Србије и СНС немају план развоја, а инспирисањем и поaмагњем таблоидизације јавног живота доводе у питање темељне демократске вредности. ЗЗС подржава свако настојање за формирање делотворне и снажне политичке алтернативе која  ће грађанима пробудити наду да модерна Србија има шансу за будућност. Уверени смо да је то пут који ће великом броју грађана Србије отворити могућност да изађу из апстиненције и укључе се у одлучивање од кога зависи будућност свих нас

Заједно за Србију подржава иницијативу Демократске странке о склапању политичког споразума којим ће бити исказано снажно противљење и непристајање на садашњост која не нуди никакву перспективу.

ЗЗС сматра да би овакав споразум требало да буде само први корак. Јасан план развоја Србије и акционо јединство опозиције начин су да се у земљи, у најкраћем року, успоставе нормални политички односи. Ово је темаљни предуслов за почетак стварне борбе за бољи живот сваке породице у Србији. Од тога нема ничег значајнијег.