Актуелно
Facebook
Twitter

Скупштина ЗЗС: Петровић позвао опозицију на јединство

Кандидат за председника странке Заједно за Србију (ЗЗС) Душан Петровић позвао је данас, током изборне Скупштине странке, на нацинално јединство целокупне парламентарне опозиције, ванпарламентарне странке и покрете који, како је рекао, за своју темељну вредност имају што бржи улазак Србије у ЕУ.

- Не треба нам много времена да нађемо заједничке тачке за алтернативну економску политику - рекао је Петровић на страначкој скупштини, тврдећи да Влада Србије такву економску политику нема.

Он је, на скупу на којем треба да буде заокружен процес формирања једне од најмлађих странка у Србији, позвао на прављење снажног фронта против, како је рекао, таблоидизације друштва која "нажалост руинира Србију".

На скупштини треба да буду изабрани председник, а једини кандидат је Петровић, док су за потпредседнике кандидовани Миодраг Ђидић, Бошко Ристић и Срђан Срећковић. На скупу ће бити изабрани и други највиши страначки органи, Главни одбор, Статутарна комисија и Надзорни одбор.

Скупу присуствује више 650 делегата из 70 градова и општина, а у уводном делу, осим Петровића, учесницима су се обратили, у својству госта, председник Политичког савета Деморатске странке Драгољуб Мићиновић, председник Социјалдемократске странке (СДС) Борис Тадић, градоначелник Шапца Небојшa Зеленовић.

Мићуновић је навео да демократске снаге у Србији треба да изграде програм сарадње око кога ће се окупити.

- Имамо одговорност према Србији којој смо обећали да ћемо изградити демократску, пристојну земљу - рекао јe Мићуновић.

Председник СДС Тадић указао је на важност вредносног система и објединавања политичких потенцијала земље.

То важи и за обједињавање опозиције", рекао је Тадић, председник странке која је коалициони партнер ЗЗС.

Тадић је новинарима у паузи одржавања Скупштине рекао и да неће да сарађује са људима који су се бавили корупцијиом, крали и који не сагледавају будућност земље на исти начин као СДС.

- Они немају исти вредносни поредак - рекао је Тадић и навео да је разлог што је напустио ДС управо вредносне природе.

Странка је, како је навео, ушла у колацију са људима који су је осрамотили и који су јој донели велики проблем тиме што су сарађивали са тајкунима.

- Наследио сам катастрофалне последице таквог вођења странке и морао да лишавам странку таквих инвеститора као што је Мишковић - рекао је Тадић истакавши да је такву ситуацију наследио од претходника Зорана Живковића.

Он је навео да је обједињавање опозиције могуће само на концепцијским, вредносним основама, и уколико се договоре правила игре.

Заједно за Србију ће на скупу изабрати председника, потпредседнике и друге највише страначке органе, Главни одбор, Статутарну комисију и Надзорни одбор.